In 2008, met mijn 35 jaar en een familiegeschiedenis van hoge cholesterol en bloeddruk, stond ik voor een kruispunt in mijn leven. Het pad van medicatie was de aangewezen route, maar mijn innerlijke stem zocht naar alternatieven.

In 2009 nam ik, gewapend met uitgebreide zelfstudie, de beslissing om over te schakelen op een lowcarb dieet. Deze ingrijpende aanpassing had onmiddellijk effect: mijn ‘dikke buik’, een jarenlange zorg, verdween als sneeuw voor de zon. Dit was slechts het begin van een reis die mijn leven zou transformeren.

Hoewel ik aanvankelijk worstelde met hongergevoelens en fluctuerende bloedwaarden, bracht een ontmoeting in december 2017 met een ervaren Amerikaanse voedingsdeskundige een keerpunt. Zijn inzichten in de ketogene levensstijl – waarbij gezonde vetten centraal staan – openden mijn ogen. Vanaf 1 januari 2018 schakelde ik mijn metabolisme radicaal om.

De resultaten waren niets minder dan spectaculair. Binnen zes maanden normaliseerde ik mijn cholesterol en bloeddruk zonder medicatie, mijn energieniveau schoot omhoog, en mijn gewicht daalde zonder dat dit het hoofddoel was.

Sindsdien hanteer ik een gematigde ketogene levensstijl, ondersteund door jaarlijkse bloedwaardecontroles die consistent positief zijn. Mijn ervaring heeft me niet alleen persoonlijk getransformeerd, maar ook geleid tot het ontstaan van InBalansMetKristel.

Dankzij mijn achtergrond in een cateraarsfamilie, gecombineerd met mijn uitgebreide kennis en passie voor koken, kon ik unieke recepten creëren die mensen aanspraken. Meer dan gewoon recepten, het was een nieuwe benadering van eten en leven. Door mijn bijscholing tot Gewichtsconsulent met een specialisatie in Anatomie en Fysiologie, ben ik nu in staat om niet alleen heerlijke maaltijden te bedenken, maar ook diepgaand gezondheidsadvies te geven.

Mijn reis is er een van constante ontwikkeling en toewijding aan het welzijn van anderen. Het is de som van jarenlange ervaring, leren en persoonlijke transformatie die me heeft gemaakt tot wie ik nu ben

Voelt u zich overweldigd door de overvloed aan voedingsadviezen en diëten? Welkom, u bent hier precies waar u moet zijn! Zeg vaarwel tegen ingewikkelde diëten en het eindeloos tellen van calorieën. Samen zetten we de stap naar een gezondere, betere versie van uzelf!

“Mijn ketogene levensstijl heeft allicht mijn leven gered. Het bracht mijn gezondheid en ADHD beter in balans.”

Kristel Smets

Voor jou geschreven

Kies een menuplan en geniet zonder zorgen